Tidsresa till 1800-talets bondeliv

Besök Kulturreservatet Vallby Sörgården i Tidan, där allt är precis som förr!

Kulturreservatet Vallby Sörgården, strax norr om Skövde, är en unikt bevarad gård där odlingsmarker, hus, redskap och interiörer är kvar sedan 1800-talet och 1900-talets början. Under sommaren öppnar vi gården med utställningar och temadagar från det gamla bondelivet. Var med och hässja hö eller bråka lin! Barnen får hjälpa till med enkla uppdrag från förr. Servering med kaffe och hembakat i trädgården, frågepromenad och guidningar i husen. Promenadslinga i förhistoriska marker (gratis info-karta på parkeringen). Gruppbokningar och föredrag om gården. Se hemsidan för aktuellt program!

Telefonnummer
0727-485555

Hemsida
Besök hemsidan

E-post
vallby.sorgarden@gmail.com

Öppettider
Välkommen att besöka kulturreservatet Vallby Sörgården hela året. Gå runt på egen hand bland husen eller promenera i det historiska landskapet. Gratis karta finns på parkeringen. Under sommaren öppnar vi gården för servering och olika aktiviteter, normalt på söndagarna. Se hemsidan för aktuellt program.

Besöksadress
Kulturreservatet Vallby Sörgården, Vallby Sörgården 1, 549 91 TIDAN.
Brun kulturskylt vid väg 200 mellan Väring och Tidan, strax norr om Skövde. Buss 505 mellan Skövde och Töreboda, hpl Vallby.