Hallands Konstmuseum

Lite undanskymt men ändå centralt, på ett av Halmstads vackraste lägen, finner ni Hallands Konstmuseum.

Omgivet av en härlig trädgård och pampiga träd tronar museet upp sig vid Nissans kant. Inuti pågår ständig aktivitet i form av utställningar och spännande program för alla åldrar. Här visas alltid tre eller fyra utställningar parallellt och varje helg erbjuds guidade visningar som ingår i entréavgiften. Besökare kan också på egen hand ta del av audioguider i flera av utställningarna. För familjen finns upptäckarpaket, öppen ateljé och familjesagor, även dessa i form av audioguider.

I museets entréplan ligger restaurang Brunchbaren med fullständiga rättigheter. Här kryddas mat och dryck med vyn över Nissan och museets trädgård. Soliga dagar är den stora uteserveringen en populär plats under ett besök på Hallands Konstmuseum.

En av sommarens publikmagneter är ”Halmstadgruppen – På rätt plats, vid rätt tid”. I utställningen visar Hallands Konstmuseum den mångfacetterade konstnärsgruppen genom verk ur museets samling. Samtidigt lyfter den fram kopplingarna mellan gruppen och museet, och undersöker hur deras historia blev en del av det gemensamma kulturarvet i Halmstad. Halmstadgruppen höll samman i 50 år och är därmed en av de mest långlivade grupperna i konsthistorien. Sex individuella konstnärskap sammanfogade genom ett kamratskap där man stöttade och hjälpte varandra.

Utöver Halmstadgruppen visas även keramik i utställningen ”Birger E Nilsson – keramiker, konstnär och poet”, samtidskonst av Christian Andersson samt föremål ur museets samlingar i basutställningen ”Ur samlingen”.

Se hemsidan för aktuellt program och öppettider.


Annonsör
Hallands Konstmuseum

Telefonnummer
036-162300

Öppettider
Tisdag-söndag 11-17, onsdag 11-20, måndag stängt

Besöksadress
Tollsgatan 2
302 32 Halmstad

« Tillbaka
Search preloader

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår