Rudenstams

I hjärtat av vår äppelodling finns gårdsbutik, kafé och musteri.

Vid östra Vätterbranterna, finns vi, Rudenstams. Här har vi odlat frukt sedan 1942. Idag är det femte generationen Rudenstam som driver odlingen. Äppelodlingarna sträcker sig över cirka 30 hektar och innefattar ungefär 15 olika sorters äpplen. Mitt i vår äppelodling finns gårdsbutik kafé och musteri.

Vi serverar både lunch och fika. Vi anordnar även bussguidningar och mustprovningar för den som söker det.

Vårt böjliga landskap, kärleken till det närproducerade och utsikten över Vättern gör ett besök hos oss unikt i sitt slag.

Ta chansen att få en guidad tur, få berättelsen om vår historia och låt smaklökarna få sig en resa genom Äpplets aromer och Smålands matkultur. I vårt kafé hittar du fika, sallad, mat och mackor – allt gjort på lokala råvaror. Vi serverar äpplemust och äppelkakor från gården året runt. Resten av menyn styrs av säsong, för att du ska få njuta av de bästa smakerna från varje årstid.

Vi erbjuder även gluten-, laktos- och veganska alternativ.

Vi producerar egna drycker såsom mousserande dryck, äppelmust och nektar. I vårt gårdsmusteri förädlar vi gårdens produkter på ett hantverksmässigt sätt till Must och Cider. Äpplena pressas sortvis för att på detta sätt ta tillvara på varje sorts unika egenskaper i form av smak och karaktär.

Vår gårdsbutik är en handelsplatsen för lokala produkter av högsta kvalitet. Tack vare nära samarbeten med cirka 70 lokala leverantörer kan vi erbjuda ett så komplett utbud av lokala varor som möjligt Vi vill förmedla en känsla av äkthet och förankring till platsen vi finns på.

Kom och besök vår gårdsbutik, korka upp en must eller cider, sitt ner och fika eller ta en lunch.
Njut av vår vackra plats med utsikt över Äppledalen och Vättern.


Annonsör
Rudenstams Bär och Frukt

Hemsida
rudenstam.se

Öppettider
Mån-Fre 10-18 Lör 10-16

Besöksadress
Rudu 50
561 92 Huskvarna

« Tillbaka
Search preloader

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår