Upplev Skaraborgs historia

I SVT:s serie Historien om Sverige som sändes under höst-23/vinter-24 speglades flera historiska platser i Skövde!

Nu är det din tur att uppleva det spännande landskapet mellan Vänern och Vättern som tillsammans med vacker natur, unika boenden och den goda, lokala maten erbjuder en bred palett av upplevelser med fokus på historia, kultur och kulturarv.

Här finns spår och lämningar från stenåldern, järnåldern och vikingatiden som samsas med medeltida byggnader, barockslott och samhällen som präglats av industrialismens intåg.

Du kan bokstavligen kliva rakt in i historien när du besöker Varnhems och Gudhems klosterruiner, när du promenerar runt bland gravar och gånggrifter på Falbygden, när du sitter och fikar i Forsvik med utsikt över de gamla industribyggnaderna som en gång sjöd av liv.
I Husaby på Kinnekulle vittnar kyrkan, källan och biskopsborgen om en avgörande tid i Sveriges historia och på Läckö Slott och i Lidköping satte Magnus Gabriel de la Gardie spår som lever kvar än idag.

Skaraborgs museum kan du fördjupa dina kunskaper om områdets historia och få svar på dina frågor.
I Skaraborg finns dessutom det mesta för en härlig semester: Den goda lokala maten, unika boenden och den välkomnande atmosfären. Det är korta avstånd mellan städerna och däremellan bjuder landskapet på en enorm variation som ramas in av Sveriges två största sjöar Vänern och Vättern. Här kan du uppleva allt från platåberg med magnifika utsikter, kamelandskapet mellan Skövde och Skara med spår från istiden, bördiga slättmarker och djupa skogar.

Låt en erfaren och lokal guide från Skaraborg lotsa och inspirera dig och din grupp till en oförglömlig resa i det spännande landskapet mellan Vänern och Vättern. Via länken nedan tipsar vi om lokala guider som har fokus på historia och kulturarv.

Välkommen att uppleva historien i Skaraborg!


Annonsör
Upplev Skaraborg

« Tillbaka
Search preloader

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår