Anundshög

Känn historiens vingslag på Anundshög - ett av Nordens mest storslagna fornlämningsområden

Strax utanför det snabbt växande Västerås ligger en unik plats. Stora gravhögar, monumentala skeppssättningar och resta stenar vittnar om ett tusenårigt maktcentrum och ett samhälle långt från det vi ser idag. Anundshögs fornlämningsområde tillhör Nordens främsta lämningar från järnåldern och är idag en av Västmanlands mest populära besöksmål.

Alldeles intill Anundshögsgravfältet ligger Badelundaåsen, en rullstensås som sträcker sig hela vägen från Dalarna genom Västmanland ner till Södermanland. Badelundaåsen har i tusentals år varit en viktig färdväg för människor och är rik på fornlämningar och historia.

Här på Anundshög finns i sommar chansen att uppleva forntiden med alla sinnen. I "Järnåldersliv" kan du prova på hur livet för mer än tusen år sedan verkligen kändes. Tillsammans med våra forntidsvärdar kan du testa hantverk, leka tusen år gamla lekar, spela vikingatida spel, smaka på uråldrig mat, och mycket mer. "Järnåldersliv" öppnar den 17e juni t.o.m. 11 augusti och har öppet varje dag mellan 10 - 16.

Under sommarsäsongen kan du också varje dag gå en guidad visning av området med någon av våra kunniga guider. Visningar ges på både svenska och engelska. Se vår hemsida för priser, tider och bokning.
Café Anund erbjuder fika, glass och lättare lunch. 

Annonsör
Anundshög

Telefonnummer
021398070

Hemsida
anundshog.se

Öppettider
Järnåldersliv: 10 - 16 17/6 - 11/8
Café Anund: tis - lör 11 - 16 (sommartider tis - sön 11 - 16).
Fornlämningsområdet är öppet året om, dygnet runt.

Besöksadress
Anundshög 5
725 96 Västerås

« Tillbaka
Search preloader

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår