Upplev Vikingarnas värld

På Historiska museet kan du uppleva en av världens största vikingautställningar - Vikingarnas värld.

Se föremålen som berättar om vikingarnas vardagsliv, hantverk och resor. Skriv med runor och kliv in i en vikingatida stavkyrka med VR-glasögon. I utställningens centrum står världsträdet Yggdrasil, som hade en central roll i vikingarnas världsbild och mytologi. Trädets rötter slingrar sig runt i utställningen och leder besökaren genom tio teman.

Följ med på visning och hör mer om hur livet såg ut under vikingatiden. Du kan också uppleva utställningarna med en audioguide.

Under sommaren är den stora utomhusgården fylld med vikingatida aktiviteter för alla åldrar. Baka vikingatida bröd och prova spel och lekar.

Vandra genom Guldrummet och upptäck Sveriges främsta guld- och silverskatter. Se även makalös medeltida konst, världsunika fynd från Slaget om Gotland och möt förhistoriska livsöden.

Slå dig ner en stund i museets restaurang som har en härlig uteservering. I museibutiken hittar du utvalt hantverk, smycken, böcker, leksaker och souvenirer.

Annonsör
Historiska museet

Telefonnummer
08 – 519 556 20

Hemsida
historiska.se

Öppettider
Öppettider hittar du på: historiska.se

Besöksadress
Narvavägen 13-17
Stockholm

« Tillbaka
Search preloader

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår