The Viking Museum

Vilka var egentligen vikingarna? Stämmer populärkulturens bild av den skäggige mannen som plundrade och erövrade Europa?

The Viking Museum i Stockholm är ett upplevelsemuseum för alla åldrar som berättar historien om vikingatidens djärva sjöfarare, såväl som människorna hemma på gårdarna. Den levande utställningen är i ständig utveckling och uppdateras i takt med nya forskningsrön och arkeologiska fynd. Här får besökare möjligheten att lära sig om en av historiens mest mytomspunna epoker på nyskapande och interaktiva sätt - genom filmer, ljudeffekter, föremål och sceniska miljöer. Varje timme hålls visningar på svenska och engelska av engagerade och kunniga guider i tidstypiska kläder. Vill man hellre utforska museet på egen hand finns en audioguide på tio språk, som ingår i entrépriset.

På The Viking Museum finns även åkturen Ragnfrids Saga – en äventyrsfylld berättelse om en vikingatida familj och ett plundringståg genom 900-talets Europa. Åkturen är elva minuter lång och finns tillgänglig på nio språk.

Museets nyöppnade restaurang Eld, med en vacker utsikt över Stockholms inlopp, serverar kvalitativ mat med nordiska influenser och anpassar sin meny efter säsongens råvaror. Självklart erbjuds även ett brett utbud av vikingarnas favoritdryck mjöd. Är man extra intresserad av mjöd går det även att boka en privat mjödprovning med tillhörande charkbricka.

Museibutiken är värt ett besök i sig. Här läggs stor vikt vid kvalitativa, närproducerade, krav- och rättvisemärkta produkter med en historisk anknytning – allt från te, sylt och isländsk lakrits till kådsalva och historiskt korrekta dryckeshorn och vikingahjälmar.

Under våren 2024 invigs museets nya utställning om vikingar i populärkultur, i samarbete med journalisten och filmkritikern Göran Everdahl. Utställningen blir en djupdykning i vikingen som varumärke och mytisk karaktär.

Annonsör
The Viking Museum

Telefonnummer
0840022990

Öppettider
Ordinarie öppettider: 11.00-17.00

Sommarens öppettider (15/6-15/8): 09.00-19.00

För avvikande öppettider, se thevikingmuseum.com/oppettider-och-priser/

Besöksadress
Djurgårdsstrand 15
115 21 Stockholm

« Tillbaka
Search preloader

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår