Norrvikens trädgårdar

Upplev hela världen i en trädgård - besök Norrvikens trädgårdar. Stilträdgårdar, utställningar och evenemang året om.

Norrvikens Trädgårdar är en enastående plats, vackert inramad av hav och natur i hjärtat av Bjärehalvön. Denna unika trädgårdspark erbjuder en mångfald av upplevelser – för stor som liten. Från vackra stilträdgårdar inspirerade av olika kulturer och epoker till fantastiska matupplevelser, utställningar och evenemang.

Vitsipporna som ringlar sig ner från åsen in i den blommande körsbärsträdgården och parkens fantastiska magnolior väcker vårkänslorna till liv. I parkens stilträdgårdar upptäcker gästen världen i en trädgård och njuter av fransk elegans, österländsk mystik, japansk harmoni, tysk skötsamhet, vild romantik och formstark barock.

Under sommaren blommar näsduksträden och i vattenträdgår-den prunkar hortensior. I paradrabatter trängs årets varma färgskala med det klassiska sommarfloret. För barnen blir hela trädgården ett äventyr med trolska träd och spännande stigar som tar dem till det exotiskt vildvuxna Tors Park och Hasses glada trädgård – en rolig och färgstark trädgård där leken väntar. Hösten på Norrviken är en färgsprakande upplevelse att njuta av under krispiga dagar. Året avslutas på bästa sätt när parken bjuder in till Jul på Norrviken.

Det är äventyrets år på Norrviken, där flertalet spännande och inspirerande kreatörer har bjudits in att tolka temat. I årets säsongsutställning SOLEIL Comsi Comsare tar Marie Olsson Nylander, för många känd från SVT:s Husdrömmar på Sicilien, med gästen på sina egna svindlande äventyr och resor. Fotografen och poeten Patricio Reig gästar Norrviken med sin unika fotokonst och konstnären Sara N. Bergman ställer för andra året i rad ut sina målningar i Villa Abelin. En av årets nyheter är att parken kommer tonsättas av specialskriven musik komponerat av Hanna och Carl-Johan Dahlberg Fogelklou, för allmänheten känd från bandet Mando Diao.

Norrvikens trädgårdar öppnar för säsongen med påskfirande den 28 mars. Läs mer om alla utställningar och årets eventkalender på www.norrvikenbastad.se

Annonsör
Norrvikens trädgårdar

Telefonnummer
+46 (0)431-30 21 00

Öppettider
Välkommen till säsongsöppning 28 mars – 1 april

Parken har öppet kl. 10-17 följande dagar:
Säsongsöppning 28 mars – 1 april
April: onsdag – söndag
Maj- Augusti: dagligen
September – 3 november: onsdag – söndag
November: lördag & söndag

Följande dagar är parken abonnerad och stängd för allmänheten:
Torsdag 4 juli
Måndag 8 juli

För konferenser och större bokade sällskap har vi öppet året om, vänligen kontakta info@norrvikenbastad.se för mer information.

Besöksadress
Kattviksvägen 233 SE-269 91 Båstad

« Tillbaka
Search preloader

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår