Upptäck Uleåborg med omnejd!

Bara en dryg timmes bilresa från den svenska gränsen ligger denna pärla i norra Finland inbäddad vid havet.

Uleåborg, landets femte största stad och Europas kulturhuvudstad 2026, välkomnar sina besökare till en fascinerande blandning av maritim charm och pulserande stadsliv. Utmärkta möjligheter till bilresor och en sommarkalender full av evenemang gör att det finns något för alla. Här finns familjevänliga aktiviteter som till exempel en nöjespark för barn, en vattenpark och den natursköna ön Turkansaari. I Uleåborg kan man prova på en mängd olika aktiviteter som bland annat cykling och kajakpaddling längs flodmynningen, utforska sommaröppna kaféer och restauranger och fördjupa sig i den perfekta blandningen av natur och stadsliv. Uleåborg ligger vid Pohjola-rutten, som har elva olika destinationer i norra Finland, vilket gör det till ett perfekt sommarresmål för roadtrips.


Uleåborg är omgiven av natur och är en kompakt stad som lockar till upptäcktsfärder till fots, på cykel eller med kajak. Floden och havet omfamnar landskapet och Uleåborgs grönska erbjuder en lugn miljö för utomhusäventyr. Den avslappnade atmosfären i Uleåborg betyder att man aldrig har bråttom.

Nallikari strand, bara ett stenkast från Uleåborgs centrum, kallas ofta för ”Nordens riviera”. Mysiga campingplatser, eleganta stugor och det helt nya Nallikari Aalto Apartment Hotel med fantastisk havsutsikt, erbjuder övernattningsmöjligheter av alla slag.

Sommar i Uleåborg och dess omgivningar är en lekplats för underfundiga läckerheter. Föreställ dig en flytande bastu, som Koivurannan Saunalautta, en flytande bastuflotte som försiktigt guppar fram längs floden och erbjuder ett unikt finskt sätt att koppla av mitt i naturens skönhet. Samtidigt erbjuder flodtaxin Sea Oulu ett nytt färdsätt som kör passagerare till livliga sommarterrasser och erbjuder fantastiska vyer över flodmynningens landskap.

Uleåborgs sommar är full av roliga evenemang och festivaler för alla smaker. En höjdpunkt är VM i luftgitarr i augusti, dit människor från hela världen kommer för att visa upp sin förmåga att spela på luftgitarr.

Annonsör
Visit Oulu

« Tillbaka
Search preloader

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår