Två skidorter - ett liftkort  

Längtar du också till vida vyer, bort från trängsel och köer i backarna?
Till frisk fjälluft och långa ljusa dagar?

Långt uppe i nordligaste Sverige, ovanför polcirkeln, vackert inbäddad bland mäktiga fjäll, hittar du två anrika skidorter – Björkliden och Riksgränsen.  

Trots att de två skidorterna ligger nära varandra, endast tre mil emellan, kan vi konstatera att de har ganska olika karaktär.  

I Björkliden Fjällby hittar du Sveriges tredje högsta fallhöjd, mängder av natursnö vintertid och möjligen Skandinaviens vackraste utsikt över sjön Torneträsk och Cuonjávággi (också benämnd som Lapporten). Det som är utmärkande är att det är en skidort som kan erbjuda utmaningar och upplevelser för såväl den entusiastiska nybörjaren som den våghalsiga veteranen. För de yngsta skidåkarna finns barnvänliga pister och skidskoleverksamhet. För den mer avancerade skidåkaren finns det långa offpiståk med tekniska inslag.  

I Riksgränsen, som kan räknas till Sveriges mest legendariska skidort, finns förutsättningar för skidåkning i världsklass. Det är få ställen där du är så bortskämd vad gäller frihetskänsla, natursnö och varierad skidåkningsterräng, såväl i pisten som offpisten. Kul skidåkning helt enkelt - som även är öppen över midsommar om snöförhållandena tillåter.  För den topptursfrälste finns oändligt med toppar att bestiga. 

Området kring Björkliden och Riksgränsen har dessutom blivit utnämnt till Sveriges bästa topptursområde flertalet gånger, senast 2021/22. Är du ny på topptur kan du alltid boka en guide som visar dig runt i området.  

Tillsammans har Björkliden och Riksgränsen 30 pistade nedfarter, 53 km preparerade längdspår samt oändligt med offpistskidåkning och bergstoppar att ta sig an bortanför liftarna. Ett och samma liftkort ger dig åkning på båda anläggningarna. Är du ute efter familjärt, naturupplevelse, skidåkning i världsklass eller nattklubb?
Allt finns här! Dessutom kan du välja mellan 10 restauranger och boende som varierar från budget till lyx.

Här finns kort och gott något för alla smaker - om du gillar vinter och skidåkning förstås.  

Annonsör
Lapland Resorts

Telefonnummer
+46 (0)980-641 00

Öppettider
Riksgränsen 23 februari - 26 maj
Björkliden

Besöksadress
Hotell Fjället
98193 Björkliden

« Tillbaka
Search preloader

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår