Gamla Linköping

Där historien blir levande

Välkommen till ett av Sveriges mest besökta museer och ett av Östergötlands största besöksmål!
Här erbjuds upplevelser för barn och vuxna året runt.

I Gamla Linköping förflyttas du till svensk småstadsmiljö från tiden runt sekelskiftet 1900. Strosa runt och utforska kullerstensgränder, mysiga bakgårdar och historiska trädgårdar, som alltid är öppna för besök.
Kika in i de gamla husen, där du kan se spännande museimiljöer och utställningar eller njuta av en bit mat eller “gofika”, med kakor, våfflor och glass. Eller passa på att shoppa i de små butikerna, med unika och ofta närproducerade produkter. På Valla gård och i naturreservatet Vallaskogen, som också är en del av friluftsmuseet, kan du uppleva landsbygdens historia, djur och natur. Här finns även stora ytor för lek och picknick och Linköpings största lekpark, Lill-Valla.

Under Tidernas sommar, från slutet av juni till mitten av augusti, levandegörs museet av pigor och drängar, luffaren, stinsen, skolfröken och många andra karaktärer från förr. Det arrangeras också en mängd evenemang och aktiviteter för både barn och vuxna varje dag. Veckorna före jul är en annan höjdpunkt, med massor av gammaldags julstämning.

Gamla Linköping passar utmärkt att besöka hela året och varje årstid har sin egen charm. Museiområdet har fri entré och är alltid tillgängligt, men tänk gärna på att anpassa besöket till tider då butikerna har öppet.

Den allra bästa upplevelsen får din grupp med en kort introduktion till museet (ca 15 min) eller en lite längre visning (ca 60 min) med någon av museets egna guider, som tar emot i tidsenlig klädsel.
Mer info och inspiration hittar du på vår webbplats. 

Annonsör
Gamla Linköping

Telefonnummer
013-12 11 10

Öppettider
Museiområdet är alltid öppet för besök. Öppettiderna i de olika byggnaderna och verksamheterna varierar lite med årstiderna, men många har öppet hela året. Under Tidernas sommar har de flesta öppet dagligen kl 11-17. För mer info om öppettider i specifika utställningar, butiker och serveringar, besök gamlalinkoping.se

Besöksadress
Tunnbindaregatan 8
Linköping

« Tillbaka
Search preloader

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår