Åbergs Museum

Världens enda konst-, serie- och leksaksmuseum med egen djungel.
Ett utflyktsmål för hela familjen.

På Åberg museum finns en fantastisk samling serieinspirerad konst och serieoriginal på väggarna, en av världens främsta antika Disneysamling och Trazankoja i tre våningar med rutschbanan, hängbro och Hemliga Arnes labb. Här hittar du en utställning med rekvisita, foton och kostymer från filmerna om den gänglige nörden Stig-Helmer.


Utanför muséet finns en stor lekpark. Lekparkens tema är bananer, inspirerat av Trazans och Banarnes värld. Här finns bland annat en 16 meter lång banan att klättra på, en bananrutschkana, studsmatta, banansandlåda, banangungor, vattenlek och möjlighet att köra Olyckans ambulans.

 

Tillfällig utställning med Stina Wirsén, Bilderbokskonst.

”Bilderböcker för barn är böcker för alla – det finns ingen övre åldersgräns. Det gör bilderboks-konsten mer komplex, svårare att få till. När jag vänder mig till en vuxen publik är det enklare.” Stina Wirsén har under hela sitt yrkesliv växlat mellan att ¬arbeta med konst och illustration för barn och för vuxna, många känner henne genom illustrationer i Dagens Nyheter, andra genom barnböcker och film.

I ett ständigt flöde kommer nya arbeten, som berättelser, bilder, film och teater. Utställningen fokuserar på illustrationer och konst med barn som främsta målgrupp, ni som är vuxna får också vara med. I utställningen visas även skulpturer gjorda av Stina och dottern Klara Wirsén Suchowiak, konstnär och designer. Utställningen visas ?30 sept 2023-31 mars 2024.

Annonsör
Åbergs ;Museum

Telefonnummer
08-411 00 40

Öppettider
Alla dagar kl 11.00-16.00

Besöksadress
Kalmarvägen 10
Bålsta

« Tillbaka
Search preloader

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår