Upptäck Glasriket med Hopp on-Hopp off-buss i sommar

Glasriket inför en hopp on-hopp off-buss till sina olika sevärdheter. Där väljer du och din grupp själva vilka stopp ni vill göra.

I början av 1960-talet blev det vanligt att göra ”glasrundor” i Glasriket. Med egen bil tog sig besökare runt till glasbruken och shoppade sekunda, unikt konstglas och servisglas till rabatterade priser.

Efter omstruktureringen i Glasriket är det många som undrar om det fortfarande går att ta sig runt mellan bruken och studioglashyttorna. Svaret på den frågan är att det i allra högsta grad är möjligt!

– Att åka runt i Glasriket är fortfarande det allra bästa sättet att upptäcka de olika glasbrukens särartade uttryck. Dessutom får man en riktig energikick av att sondera bland färger och former. Alla är varmt välkomna till både hyttor och glasbruk, säger Henrik Karlsson som är kommunikatör för Glasriket AB.

Nu satsar Glasriket på en busstur där besökare kan hoppa på och hoppa av vid de stopp de önskar. Turen passerar järnvägsstationerna i området, vilket innebär att man med lätthet kan ta tåget till Glasriket.

– För den som vill resa mer klimatsmart är det toppen. Under tiden man åker kan man läsa på om konstnärer och om konsten. Dessutom kommer vi ha guidning på bussarna, så man lär sig massor när man åker, säger Henrik Karlsson.

 

Text: Lotta Eliasson