Pizza, vin och yoga

Tänker du att yoga bara är för viga, smala, unga, kvinnor, veganer och nykterister? Glöm det. Med målet att få fler att yoga lockar boutiquehotellet The Winery Hotel i Solna med italiensk mat och vin.

– Yogan måste avdramatiseras. Den erbjuder ju en återhämtning som många behöver. Många tänker att de inte kan göra yoga för att de är för oviga eller att det av andra anledningar inte är för dem. Hur gör man då för att locka dem? Jo, kanske med vin och pizza, säger Per Söder från Yogamottagningen som tillsammans med The Winery Hotel satsar för att få fler att upptäcka yogan – med hjälp av italiensk mat och vin.

Det är på måndagskvällar som Per håller ett pass kundaliniyoga för hotellgäster, grannar och alla som känner för en utflykt till Solna. Efter passet erbjuds deltagarna kompispris i hotellets italienska trattoria.

– Vissa tycker att pizza och vin inte alls passar ihop med det som yogan står för och jag kan förstå vad de menar, säger Per Söder. Men samtidigt tycker han att det mesta som får människan att må bra och njuta är bra.

The Winery Hotel har även yogahelger med yoga, mat och vin i fokus och yogaresor till en toskansk vingård.