På scenen i höst

Sedan den 29 mars 2020 står stora delar av kultursverige och liveunderhållningen still på grund av coronavirusets framfart. Exakt hur det blir med höstens scenförställningar är i skrivande stund osäkert men vi håller tummar och tår för att strålkastarna åter ska tändas på svenska scener i september. Vi är många som längtat!

Oscarsvinnaren Rain Man till Oscars 

1989 var Rain Man Sveriges mest sedda biofilm och kammade hem fyra Oscarsstatyetter – bl a för bästa film och bästa huvudroll (till Dustin Hoffman). På Oscarsteatern gör nu Jonas Karlsson Tom Cruises roll som yuppien Charlie Babbitt. Robert Gustafsson tolkar Dustin Hoffmans roll som brodern Raymond ”Rain Man” Babbitt, en autistisk man med savant-egenskaper, innesluten i sin egen värld.

År 2013 gavs Rain Man i lågbudgetform på Rival i Stockholm. Trots det blev pjäsen en stor framgång. Nu tar Robert Gustafsson och Jonas Karlsson nya tag, fast i fullstor skala. 

– Filmen Rain Man är en av mina största bioupplevelser, ever, säger Robert Gustafsson. Värme, humor, glädje, smärta och tragik – den har allt! Pjäsens berättelse är densamma som filmens, men nu uppdaterad med dagens kunskap om autism och naturligtvis med min och Jonas personliga tolkningar av dessa omaka bröder.

Premiär 10 september.

 

Saturday Night Fever 

Staying Alive – you bet! Med en Broadwaymusikal baserad på 70-talsrullen Saturday Night Fever vrider China Teatern i Stockholm tillbaka klockan till discoeran. Handlingen kretsar kring den unge Tony Manero och hans hämningslösa väg till framgång på Brooklyns diskotek. För honom är helgen och att bli kung på dansgolvet allt som betyder något. Manero spelas av David Lindgren och hans föräldrar görs av Suzanne Reuter och Samuel Fröler. Premiär 16 september.

 

Forever Piaf

Edith Piaf är för evigt ”une légende” vars röst, sånger och dramatiska liv har gett upphov till många musikföreställningar. Den här gången är det Göta Lejon i Stockholm som presenterar en nyskriven musikal med hennes låtar, hennes livsöde och hennes män. I rollen som Piaf den äldre syns Malena Ernman och hennes yngre jag spelas av dottern Beata Ernman. Premiär 11 september.