Lodgen bjuder in till kräftfest i Kosta

I augusti smäller det såväl i Kosta som i sjöarna omkring. Då blir det kräftfest i hela samhället och barnfamiljer, företag och enskilda besökare kan gotta sig i månens sken.

Hela det lilla småländska samhället kommer att ladda rejält inför augusti månad, då det råder kräftfest i Kosta. Varuhusen fylls på med kräfthattar, burar och andra attiraljer som hör säsongen till. Resorten Kosta Lodge bullar upp med båtar som kan hyras och hyttsills-arrangemangen har kräft-tema.

– I år är första gången som vi genomför detta men vi hoppas att det ska att bli en härlig tradition, säger John Källström, som är VD för Kosta Lodge.

Kräftsäsongen kommer att märkas på alla verksamheter i Kosta. Restaurangerna kommer alla att ha inslag av kräftor och i ”Lodgens” restaurang kommer man att kunna lämna in sina kräftor som man fångat för att få dem kokta.

– Man kan också boka besökspaket där båt och kräftburar ingår. Vi tycker att det är en rolig idé för företag som ska ut på kick-off, till exempel.

– Vill man kan man också hyra vår Vildmarkscamp där man kan ha kräftskiva. Det är ett stort indiantält som rymmer upp emot 150 personer och som är möblerat med bord och sittplatser.  Det finns också en grill och öppen eld i mitten.

Premiärdatum för kräftfesten i Kosta är 7 augusti och John Källström vill gärna dela med sig av tips om hur man får en större fångst:

– Allt blir vad man gör det till. Det gäller att vara aktiv med burarna. Flytta runt dem under natten så blir fångsten bättre!

En annan nyhet för Kosta Lodge är de personliga guidningarna i Safariparken. Vid guidebokning hämtas man med minibuss i skymningen, för att på bästa tid på dygnet kunna studera djuren på nära håll.

– Vi kör en tur på cirka 45 minuter genom parken. Då kommer man nära djuren och tillsammans med guiden får man lära sig mycket nytt om både djur och natur. Det blir en trevlig avrundning på kvällen.

 

Text: Lotta Eliasson