Handiscover: Matcha boende med fysisk rörlighet

Anpassat semesterboende är ingen marginell fråga – mer än 10% av befolkningen har någon form av funktionshinder. Därtill kommer alla äldre med begränsad rörlighet.

Företaget Handiscovers bokningssystem underlättar inte bara för rörelsehindrade utan även för deras familjer och assistenter att boka boenden där ingen behöver avstå från något.


Ambassadören Aron
En av Handiscover delägare och ambassadörer är den rörelsehindrade äventyraren och föreläsaren Aron Andersson som bl a tilldelats Stora Talarpriset 2016 och som genom sina äventyr samlat in miljoner till Barncancerfonden.

Han gör resor som de flesta av oss med full rörlighet aldrig skulle våga oss på och har simmat över Ålands hav, armcyklat från Malmö till Paris, skidat i sitski över Antarktis till Sydpolen och bestigit Kilimanjaro i rullstol.

Ett unikt klassificeringssystem
När Aron reser på vanligt sätt använder han bokningstjänsten Handiscover som matchar rörelsehindrade resenärer med professionella och privata uthyrare, bed & breakfast, hotell och semesterboenden. Kärnan i systemet är ett unikt klassificeringssystem som gör det möjligt för användare att välja boende baserat på deras nivå av fysisk rörlighet:

   – För några år sedan bokade jag ett hotell i Paris som såg bra ut på den resesajten. På sidan stod det att det fanns hiss. Men så kommer man dit och ser den där jäkla hissen i verkligheten! Först och främst var den pytteliten så att jag knappt kom in med rullstolen, och sedan stannade den bara på halvtrappor! Och våningen med rummet vi bodde på fanns på en heltrappa – galet! skrattar Aron. 

  – Svårigheter av det slaget har gjort att många rörelsehindrade har tappat tron på att det går att resa ut i världen. Vad jag älskar med Handiscover är att de har skapat sitt eget klassificeringssystem för att möta våra speciella behov.