Gott om plats för möten ombord på Viking Glory

Sedan år 2022 trafikerar Viking Lines nya fartyg Viking Glory dagligen sträckan Stockholm–Åland–Åbo. Det är trendigt, lyxigt och tillika ett av världens mest klimatsmarta. Resmål Sveriges Lotta Eliasson åkte till Åbo t/r med Viking Glory och fascinerades av ett kryssningsfartyg med drag av storstadshotell och charmades av lilla stora Åbo.

Doften av friskt hav och kaffe slår emot oss i entrén till Viking Lines splitternya kryssningsfartyg Viking Glory. Receptionen påminner om ett extra lyxigt hotell. Möbler och inredning ger ett mysigt, murrigt intryck där man enkelt kan slå sig ner för en kopp kaffe, drink eller en enkel måltid.

- Det här är Torget och vi ser det som båtens hjärta, säger Daniel Atteroth, som är sälj- och internationell marknadsdirektör på Viking Line.  

Fullt schema ombord

Han menar att Torget är den pulserande del av fartyget som alla resenärer utgår ifrån. Här finns receptionen som hjälper besökare vidare men Torget är också en mötesplats.

- Här träffas man vare sig man känner varandra eller inte. Många tar en kaffe och börjar att prata med varandra. Det är väldigt trevligt att se.

Resan över till Åbo erbjuder ett fullspäckat schema för den som vill. Internationella artister uppträder på scener och barerna är öppna långt in på natten. Dansgolvet fylls snabbt av danssugna gäster och de modernt inredda nattklubbarna är välbesökta. Ombord finns förstås också flera restauranger med olika inriktningar.

En egen ”lönnkrog”

En av Viking Glorys krogar heter Algot´s – ett vardagsrum med en skön varm känsla, döpt efter den finska spritsmugglaren Algoth Niska som levde i början av 1900-talet, var befälhavare och ägde flera snabba fartyg. När alkoholförbudet inträdde i Finland 1919 smugglade Niska vin och sprit från bland annat Sverige, vilket ådrog honom en och annan fängelsevistelse.

- Det är en rolig historia men till skillnad från verkligheten så serveras det ingen smuggelsprit här i baren – däremot en massa läckra drinkar, säger Daniel Atteroth och skrattar.

A dining room with a view

Den som vill ha en kulinarisk upplevelse utöver det vanliga ska hyra matsalen Fyren, som har ett roterande bord med 12 sittplatser.

- Här behöver ingen sitta med ryggen mot utsikten utan alla får sin del av upplevelsen. Vägen upp till Fyren via den gyllene trappan mot fören skänker en känsla av lyx och när rätterna serveras av Viking Lines personal i solnedgången på väg ut genom Stockholms 

 

Viking Glory rymmer 14 konferensrum och sammanlagt kan 400 konferensgäster inta fartyget samtidigt. 


« Tillbaka
Search preloader

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår