Tidlöst sken över belysningsbolaget Bsweden

”Vi jobbar hållbart och har personlig kontakt med kunden” Belysningsbolaget Bsweden har flera kända konstnärer knutna till sin produktion och alla hantverkare bakom produkterna finns i Smålands glasrike.

Belysningsföretaget Bsweden har nästan 30 år av erfarenhet inom belysning och för grundaren Gunnel Svensson har det viktiga varit tidlöshet för produkterna:

- Vi arbetar tidlöst både för produkten och för formen. Går en lampa sönder kan man alltid komma hit för komplettering. Formerna som våra formgivare arbetar fram är tidlösa i den mån att de aldrig blir omoderna. Lampan Stella ritades 1994 och Manhattan ritades -97. De säljer fortfarande väldigt mycket, säger Gunnel Svensson som grundade bolaget 1993.

Viktigt för Gunnel Svensson är också att ha en bra relation med kunden. Hit kommer många återvändare för att titta på andrasorteringen, som inte finns på marknaden.

- Det kan vara lampor som blåsts på prov eller har lackats i en spännande färg som vi inte gått vidare med. Shopen har också reducerade priser.

Och hon hyllar kunderna som kommer:

- Jag älskar färg och man behöver inte alltid vara så försiktig när man inreder. Därför tycker jag att våra kunder är mycket duktiga, säger Gunnel och skrattar. Vill man se när glasprodukterna tillverkas får man åka till Bergdala glasbruk som ligger strax utanför Växjö.

« Tillbaka
Search preloader

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår