• Arilds vingård.

Bo på vingård

Idag finns ett trettiotal kommersiella vingårdar i Sverige. För flera av dem utgör servering, boende och events en viktig del av verksamheten. Varför inte uppleva ”det svenska vinundret” i sommar, smaka viner med hög wow-faktor och kanske stanna över natten?

Skånegård à la Toscana

Kullahalvön rymmer några av Sveriges bästa vingårdar. Störst, äldst och mest välbesökt är Arilds Vingård. Så kan man också erbjuda såväl restaurang som hotell och glamping bland vinrankorna. Här görs vita, röda och mousserande viner, liksom grappa. Vingårdsturer och provsmakning kan bokas och självklart serveras gårdens vin i restaurangen. I september/oktober ordnas skördefester då gäster och personal under en dag skördar druvor ihop, hänger i vineriet och avnjuter middag med vin.


 Bubbel & bad

 Tjusiga Ästad Vingård i Halland rymmer två restauranger, spa, mötesanläggning och hotell. Boka in en vingårdstur och provning på dagen och bada utomhus med bubbel i glasen om kvällen. Boende finns i allt från exklusiva hotellrum med privat bastu till mysiga timmerstugor. 


Isvin på svenska

Exklusiva Blaxsta Vingård i Sörmland är kända för sitt söta, gyllene isvin som skördas först när termometern visar minus -7°. Checka in i lyxiga rum med eget bubbelbad och bastu, gå på vinprovning eller matlagningskurs och ät och drick gott i restaurang Kung Blacke.   

« Tillbaka
Search preloader

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår