Sedan 2002 har Al Dente varit Stockholms go-to-destination för italienska matupplevelser, med fyra matstudios där gästerna kavlar, hackar och smakar sig fram till den perfekta pastan & co under ledning av passionerade kockar och matinspiratörer. Och nu har grundaren Samantha Santambrogio-Öberg tagit steget över till västkusten. Hösten 2025 öppnade hon en kombinerad matstudio och lunchrestaurang på Engelbrektsgatan i Göteborg.
Restaurangen serverar dagsfärsk pasta och italienska desserter som gelato och tiramisu, medan matstudion erbjuder matlagningskurser för små och stora grupper – företag liksom privatpersoner.
- Vårt koncept går ut på att skapa en varm och genuin atmosfär där gästerna får känna sig som hemma i ett italienskt kök, säger Samantha Santambrogio-Öberg. Al Dente är mer än bara en restaurang eller matstudio – det är en plats där man får uppleva italiensk matkultur på riktigt.
Utöver luncher och ”tillsammans-matlagning” står också vinprovningar på Al Dentes meny.