• Skulpturparken Ouroborus (c) Dest. Läckö-Kinnekulle

Ett blommande bergmed kort mellan grupplevelserna

En skärgård med tusen öar, kobbar och skär. Genuina smaker. Spännande spår från medeltiden. Och ett berg som blommar av ramslök och annat grönt. En utflykt i Läckö-Kinnekulle-land bjuder på korta avstånd mellan grupplevelserna.

Starta resan i småstaden Lidköping, på Rörstrand Museum, och upplev det svenska porslinets kronjuvel med nära 300 år av porslinshistoria. Finns även kafé och outlet? Ja det gör det! 

 

Fortsätt till vita Läckö slott på Kållandsö – det nästan osannolikt tjusiga barockslottet vid Vänern med utställningar, visningar och sommaropera. Här ligger också Naturum Victoriahuset som berättar om områdets natur- och kulturhistoria, samt ett hotell.

 

Spikens fiskeläge väntar bara några kilometer bort, med fiskrökerier och restaurang Sjöboden. Det är här ni handlar med er den berömda Vänerlöjrommen hem.

 

Dag två tar ni er förslagsvis an ''''Det blommande berget'''' Kinnekulle, öster om Lidköping. Här finns ett ovanligt växtliv, berömda kyrkor och fina herrgårdar. I maj/juni bjuder Munkängarna på Kinnekulle på en sagolik natur och blommande ramslök. Passa på att göra ett besök på nya, spännande Skulturparken Ouroboros på vägen till Kinnekulle, med tillhörande smedja, smidesbutik och kafé. Ett annat tänkbart lunchstopp är Hellekis Kök & Trädgårdscafé på grönskande Hellekis säteri. I närheten återfinns pittoreska Falkängens hantverksby och spektakulära Stora stenbrottet med smeknamnet ''''lilla Grand Canyon''''. En höjdare, eller hur?

« Tillbaka
Search preloader

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår