• Serien om Ronja Rövardotter visas på Netflix. Foto Audrius Solominas.

Ronja, ja, ja!

En natt när åskan går föds en liten flicka in i rövarfamiljen i Mattisborgen. Samtidigt slår blixten ned och klyver borgen i två delar. I den andra delen flyttar Borkarövarna in... Astrid Lindgrens berättelse om Ronja Rövardotter såg dagens ljus 1981. Tre år senare fick filmen signerad Tage Danielsson premiär på bio. Ronja älskas världen över. Och det finns de som är lite extra på hugget när det är dags för den nya Ronja-satsningen på Netflix!

Ilon Wiklands bildvärldar
Ilon Wikland är en av Sveriges mest älskade barnboksillustratörer. Med bl a Ronja Rövardotter, Bröderna Lejonhjärta och Karlsson på taket har hon satt sitt avtryck hos flera generationer. Den 25 maj öppnar en stor utställning på Göteborgs konstmuseum, med drygt 400 av Wiklands originalverk. Visas t o m 12 januari 2025.

 

Sommarteater
På Falkenbergs fina utomhusteater Teatergläntan satsas det denna sommar på en föreställning om Ronja, Birk och de andra rövarna, full av sång, musik, dans, spänning och skratt. Pssst: Vill man få en extra häftig upplevelse ges det vid två tillfällen under sommaren en nattföreställning! 26 juni – 17 augusti. 

 

Ny Mattisskog
17 maj startar säsongen på Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby. Då får gästerna träffa Ronja med entourage i en omgjord Mattisborg där de nya miljöerna delvis byggts utifrån den nya serien. Hela 30 miljoner har investerats för att förbättra upplevelsen. Under högsäsong spelas här fyra Ronja-föreställningar om dagen. 

« Tillbaka
Search preloader

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår