• (c) Kalhyttan.se

Längdåkning från första minusgraden på Kalhyttan

Rullskidor och stakmaskin i all ära. Vill man Vasa-ladda seriöst är det skidmil som gäller.

För glidare som saknar möjlighet att åka på snöläger till Alperna eller Norrland, eller bara älskar att åka på längden, finns lyckligtvis Kalhyttans sport- och fritidsarena i Filipstad – en toppmodern anläggning med konstsnöbana på 4 km och totalt 4 mil olika skidspår i världsklass.

Att Kalhyttan tagit hem Stora skidspårpriset och arrangerat skid-SM hela 10 gånger talar sitt tydliga språk. Anläggningens varierade terräng har vad som krävs för såväl nybörjare som proffsåkare.

Från säsongens första minusgrad brummar snömaskinen igång och efter ett par dagar ligger de första snösäkra konstsnöspåren på plats, ända fram till våren; dubbla klassiska spår och skatebädd. De sex naturspåren prepareras när underlaget är tillräckligt tjockt och strålar samman vid skidstadion.

Varför inte passa på att utvecklas som åkare när ni ändå är i farten? På Kalhyttan kan man boka lektioner för att finslipa skidtekniken. Och garanterad åkglädje blir det som bekant bara med välvallade skidor. Också en särskild vallakurs finns att boka, där ni lär er hemligheterna bakom det perfekta glidet.

När sedan snön smält undan och sommarsäsongen snurrat igång går det fint att åka inlines och rullskidor på den asfalterade banan som följer konstsnöbanan, kanske varvat med lite discgolf. I de djupa värmlandsskogarna väntar även fina trailspår, en MTB-led och en längre cykelled.

« Tillbaka
Search preloader

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår