• Ulriksdals slott ligger vackert vid Brunnsviken, omgivet av flera intressanta attraktioner. Foto av Tommie Hansen.

"Bakslottet" Ulriksdalfår kungligt besökscenter

Den som spanat in höstens säsong av ”Hela Sverige bakar” på TV4 har märkt att programmet fått kunglig glans. Efter 11 år på ”kakslottet” Taxinge har nämligen Tina Nordström och de andra i inspelningsteamet flyttat till kungliga 1600-talsslottet Ulriksdal i Solna. Därtill har säsongen fått ett kungligt tema, som en blinkning till jubileumsåret.

Men tävlingar för hemmabagare är inte den enda nyheten ute på Ulriksdals slott. För närvarande genomförs en renovering av slottskaféet samt en satsning på ett helt nytt besökscenter, med planerad öppning till vintern.

Flanör-magneten Ulriksdal, som ligger mitt i Kungliga nationalstadsparken, är nämligen ett besöksmål som stadigt drar till sig fler besökare. Utöver själva slottet och dess olika attraktioner, som går att uppleva tillsammans med en guide mellan maj och september, rymmer slottsparken även den populära handelsträdgården Slottsträdgården Ulriksdal som drivs av profilen Bosse Rappne, inklusive kafé och konferensanläggning.

Likaså finner man här tjusiga Ulriksdals värdshus, som legat på platsen ända sedan 1868. Inte minst i julbordstider är det en poppis kalas-oas för små och stora sällskap.

 

TV4:s tittarsuccé Hela Sverige bakar spelas fr o m 2023 in på Ulriksdals slott. Foto TV4/Cecilia Möller.

« Tillbaka
Search preloader

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår