• Nordic Sea Winerys spektakulära showroom och restaurang har formen av en vintunna.

På besök i vinets värld:Nordic Sea Winery

Nordic Sea Winery i Simrishamn är inget annat än ett toppmodernt vineri för den stora Oenoforosgruppen, inklusive ett spektakulärt, runt showroom med vinbar och restaurang. Här tillverkas populära viner som Mauro och Umbala och här kan du följa vinets väg från druva ända fram till det färdiga vinet.

Linda Ungh är sales and marketing manager på Nordic Sea Winery och ansvarig för gruppbokningar: 

-          Vår verksamhet riktar sig såväl till ”vanliga” turister som till företagsgrupper och event-arrangörer. Många kommer i grupp.

Sedan verksamhetens start har man anpassat sig till arrangörernas verklighet och tillsammans utvecklat lösningar som fungerar:

-          Många har bara en dag på sig på Österlen och vill vara tidseffektiva. Då rör det sig ofta om en guidning i produktionsanläggningen, vinprovning och lunch. Andra har mer tid på sig och vill stanna över natten. Då kan vi erbjuda olika paketlösningar tillsammans med några trevliga hotell och andra Österlenaktörer i närheten. För sällskap som kommer utan egen transport, med tåg t ex, ordnar vi gärna med transfer.

 

Positivt överraskade
Linda Ungh berättar också att många som besöker vineriet för första gången förvånas över den iögonfallande arkitekturen och storleken på verksamheten. Att det faktiskt tillverkas 24 miljoner liter vin per år här i Simrishamn är det inte många som känner till. En annan positiv överraskning för många är prisnivån:

-          För oss är målet att kunna ge så många som möjligt chansen att uppleva hur en modern vinproduktion går till och provsmaka våra populära viner på plats, i den här unika miljön. Den ambitionen om tillgänglighet är nog en anledning till att vi upplevs hålla väldigt rimliga priser i förhållande till kvaliteten.

 

Lunch på vineriet
Många Österlenbor har hittat till Nordic Sea Winery via luncherna. I samband med det första lunchbesöket är det många som väljer att boka in sig på en guidning med tillhörande vinprovning.  Och sedan återvänder de. Själva eller tillsammans med familj, vänner eller kunder. 

-          Gillar man god mat och vin så trivs man här! Och bara en sådan sak som att vi har ungefär 300 viner på flaska och 50 på glas att välja emellan på menyn gör de flesta vinentusiaster lyriska, säger Linda Ungh.

 

Utforska Nordic Sea Winerys paket för grupper här.

 

Den här artikeln publicerades ursprungligen i Resmål Sverige 2014.

« Tillbaka
Search preloader

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår