• Gotthardts (c) Visit Umeå

  • (c) Visit Umeå

  • Gotthardts (c) Visit Umeå

Umeå + foodies = sant

Middag i växthus, cocktails på hög höjd, Nobelcider eller Norrlandish BBQ? Umeå kryllar av reseanledningar för alla som går igång på innovativa smakupplevelser.

Eller vad sägs om


1. Facit Bar En cocktailbar på 1 000 m2 i Umeå med enbart svenska ingredienser i glasen – rubbat, eller? Nä! Bartendern Emil Åreng satsade stort och har lyckats göra sitt Facit till ett resmål i sig. Ibland är en skvätt galenskap exakt vad som krävs.

 

2. Brännlands Cider Ett av världens främsta isvin som serveras på såväl Nobelfesten som på världens gourmetkrogar. I Vännäsby – lite väster om Umeå – står vineriet och ett nybyggt ”tasting room”. Men är det vin? Eller cider? It’s complicated...

 

3. Gotthards Krog Hållbarhet = präktigt och tråkigt? Knappast! Restaurangen på Stora Hotellet i Umeå har kallats ”en av världens coolaste” i The Guardian, fått pris som Årets mest hållbara och serverar även middagar i eget växthus på Älvåkern.

 

4. NÒR Restaurang som för tankarna till lyxigt mingel i en världsmetropol. Menyn bjuder på nordiska råvaror, inredningen på sober elegans och vyn inbegriper både älv och stad. Och vad passar väl bättre än en cocktail på 13:e våningen när man vill fly vardagen?

 

5. Rökstugan BBQ I utkanten av ett industriområde väntar en smakupplevelse utöver det vanliga och Rökstugan BBQs röksignaler lyckas nå grillälskare från vida omkring. Dessutom ordnar grabbarna kurser som förvandlar trädgårdskockar till grillkungar.

 

6. Elektra Här samlas kulturälskarna för att mingla, lyssna på musik, äta och dricka. Men även om närmaste grannen heter Operan så bjuds det långt ifrån bara ”finkultur” på Elektra. Här vankas även popquiz, livejazz, hiphop-dj:s, indiepop och electromyz.  

« Tillbaka
Search preloader

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår