• Grogg (c) Pexels Photo

Prova grogg på Norrlands enda groggbar

Putäll på er, grefvar och träpatroner! Nästa år fyller Sundsvall 400 år och hur firas det bättre så säg, än med groggprovning på historiska restaurang Grankotten, med en magisk vy över Stensta’n och fjärden?

Grankotten kan nämligen stoltsera med Norrlands enda groggbar, där man förutom groggar också serverar sprithistoria från träpatronernas era. En unik och lärorik gruppaktivitet och en tidsresa från 1700-talet fram till drinkarnas intåg.

 Visste du t ex att Schweppes Indian Tonic Water var världens första smaksatta (kinin!) kolsyrade dryck? Den visade sig slinka ner bra med gin och skål! så var drinkarnas urmoder född. Och så har vi Sveriges första grogg par excellence:  konjak och sockerdricka. En blandning som träpatronerna i Sundsvall inte kunde få nog av och som därför kallats både för ”grosshandlare” och ”mahogny”. Och Screwdriver varför heter den egentligen så? För att inte tala om ordet ”grogg”? Svaret på detta jämte en massa annan ”groggiana” väntar på Norra bergets topp.

« Tillbaka
Search preloader

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår