• Teaterkungen av Jens Mohr. Livrustkammaren.

  • Gamla stan (c) VisitStockholm, Jeppe Wikström

Stockholmsguidningar

Allt runtom oss digitaliseras. Idag finns många fiffiga sätt att upptäcka en plats på utan att lämna sin bubbla. Samtidigt ökar suget efter det slags innehåll som inte finns att få i en QR-kod eller app... Upptäck fyra aktuella Stockholmsvisningar där mötet med människan gör skillnad.

I Nobelkulisserna
Konserthuset – Hötorgets blå tempel, smyckat av mästare som Milles, Grünewald och Malmsten – kan gruppturer som Konst & arkitektur och Nobel tour bokas enskilt eller ihop med konsertbesök. Den förstnämnda leder in i husets tjusiga salar och har fokus på konst och historia. Nobelturen? Ja den levererar naturligtvis massor av inside info om den berömda prisutdelningen.

Stadshusminnen
Också 100-åringen Stockholms stadshus har ju Nobelkoppling. Här kan du boka en privatvisning för din grupp där guiden utöver historia, politik, arkitektur och Nobelfest även fokuserar på ett tema. Kanske på passionen i Stadshuset... eller på husets sagor och myter? På den omstridde arkitekten Ragnar Östberg? Ämnena är många och räcker till flera återbesök!

Gamla stan med O’Regan
De flesta har nog sett honom på TV, där han trollbinder med berättelser om Sveriges historia. Med tonvis av kunskap och vältalig charm levandegör Christopher O’Regan som få andra det förflutna. Boka en av hans underhållande stadsvandringar i Stockholm och möt dem som en gång befolkade Gamla stans gränder.

Operans hemligheter
Även Kungliga Operan fyller år - 250! Boka en visning av huset och låt din grupp få höra garanterat personliga berättelser. Alla guider har olika bakgrund: någon har dansat på Operan, någon är konstvetare och en tredje kan allt om Gustav III – Operans grundare som sedermera kom att mördas just där. Tips: Fortsätt sedan till Livrustkammaren och se utställningen Teaterkungar & operaspektakel! 

« Tillbaka
Search preloader

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår