Annas bästa Malmötips

Anna Töörn är auktoriserad Skåneguide och ansvarig för guideverksamheten på Malmö Live. Här ger hon sina fem bästa Malmötips för grupper.

Emporia:

För shoppingsugna. Malmös största köpcentra i Hyllie invigdes 2012. När ni ledsnat på shopping och mat kan ni njuta av utsikten ute på takparken där det finns sittplatser och kikare. Emporia är ritat av arkitektbyrån Wingårdh.

 

 

Limhamns kalkbrott:

För naturintresserade. Ett av norra Europas största dagbrott. Kalkbrytningen upphörde 1994 och idag ägs brottet av Malmö Stad. Sedan 2011 är det ett naturreservat och runt om går en 4 kilometer lång promenadslinga.

 

 

Limhamns Fiskrökeri:

För matintresserade. Startades redan 1946 och erbjuder en frikostig uteservering under sommarhalvåret. En stor del av kundkretsen består av trogna limhamnsbor som äter sin lunch eller handlar hem prima råvaror från havet. Alltid gott och prisvärt!

 

 

Sibbarps kallbadhus:

För orädda. Ribersborgs lillebror. Litet men naggande gott kallbadhus med tillhörande kafé. Ett perfekt alternativ under årets storhelger, då man håller öppet de flesta dagar. Uppfriskande och livsbejakande!

 

 

Akvariet på Malmö Museer:

För den vetgirige. Renoverades 2015 och är nu dubbelt så stort som tidigare. Här finns fiskar utan ögon och giftormen med världens längsta huggtänder. Ett prisvärt alternativ till Den Blå Planet på andra sidan Öresund.

 

…och så Malmö Live, förstås! Strosa omkring i de öppna ytorna, titta på konsten, känn på materialen, insup arkitekturen. Sitt en stund i Living Room, fika i Café Deli, ät lunch på 25:e våningen och njut av helt nya Malmövyer. Jag får ofta frågan; kan man kan gå in på Malmö Live? Ja – det kan man. Det ska man. Malmö Live är vårt – att besöka, upptäcka och använda. Med eller utan konsertbiljett! ’’