Nostalgiska Flen

Minns du hur det doftade i din barndoms lanthandel? Och kommer du ihåg jukeboxen som spelade dina favoritplattor på fiket när du var tonåring?

Äkta Nostalgitripp i Sörmland får du möjlighet att återuppleva både och. Det är en av sju olika temaresor riktade till researrangörer som tagits fram av Flens Turistinformation tillsammans med tre erfarna guider.

Heldagsturen börjar på Nostalgimuseet i Sparreholm, som skapats av Stefan Gråfors. Han var bara tre år gammal när han påbörjade sin samling och har sedan dess byggt upp ett spännande besöksmål för nostalgiker i alla åldrar. Grupen kikar in i lanthandeln, 50-talsfiket, apoteket och damfriseringen innan det är dags för lunch på Garaget, i närheten.

Sparreholms slott har en samlare av ett annat slag, ägaren Helge Karinen, skapat norra Europas mest exklusiva bilmuseum. Här visas bland många andra rariteter Ivar Kreugers Cadillac och den bil som kung Gustav V körde av vägen med i »Kungens Kurva«. Men Karinen nöjer sig inte med bilar. I slottets samlingar finns också cyklar, telefoner, speldosor och en helt unik jukeboxkollektion.

Mer info, se visitflen.se.