Virtuellt Västerås ska locka till IRL-upplevelser

Nu går det att besöka olika platser runt om i Västerås med hjälp av Virtual Reality i det nya upplevelsebaserade showroomet i Västerås city. En Sverigepremiär.

Västerås Marknad & Näringsliv 17-13, Invigning Expect 171113

I vintras invigdes Expect Västerås, ett nytt upplevelsebaserat showroom i byggnaden Skrapan. Genom teknik och kreativa utställningar inspireras besökarna till att utforska Västerås som besöks- och etableringsort. Ett virtuellt skyltfönster för hela staden.

  • Besökare kan utforska Västerås utbud av aktiviteter och besöksmål genom nya tekniska och interaktiva lösningar som VR-glasögon och visualiseringsbord, säger Pernilla Törngren, platschef för Expect Västerås.
  • Vi ville göra något riktigt häftigt och unikt som tilltalar många olika målgrupper, för att visa att Västerås ligger i teknisk framkant med fokus på besöksnäringen. Det handlar också om att bryta barriärer för vad som är möjligt med teknik, fortsätter Pernilla Törngren.

Showroomet är föränderligt och vill vara startpunkten när företag och organisationer vill visa upp Västerås för delegationer eller andra besök.

  • Nu finns ett antal olika virtuella destinationer och fler tillkommer framöver. Det som är unikt är att vi både har upplevelser som är rena turistmål så som älgparken Kungsbyn, blandat med VR-upplevelser som företag gjort. Den gemensamma nämnaren är förstås Västerås, säger Anna Sangve, projektledare Västerås Marknad & Näringsliv.