Vintageväskor de luxe

Nu kan väsk-passionistas besöka en av världens största privatägda samlingar av historiska Louis Vuitton-väskor och koffertar i nya Galleri Fredstan i Göteborg.

Vintageväskor2

Det rör sig om en hängiven och passionerad samlarfamilj som bit för bit byggt upp en av världens största samlingar kring Louis Vuitton och som ställer ut dem på ett kreativt och underhållande sätt. Idag äger familjen närmare 400 väskor och koffertar med referenser till bl a författaren Ernest Hemingway, Titanic, en amerikansk president, filmstjärnor i Hollywood och en färgstark släkt av indiska maharadjor. Den äldsta är daterad 1856 och bland de mest nutida märks fashionistas som Sharon Stone, Tommy Hilfiger, Karl Lagerfeldt

Utställningen hade världspremiär i Amsterdam i december 2017 och har fått fantastiska recensioner av gäster och media. ”This is a must see exhibition”, uppmanade magasinet VOUGE och Tripadvisor gav utställningen högsta betyg efter premiärbesöket. Göteborg är utställningens andra stopp.

Det mest udda föremålet i utställningen är en Louis Vuitton Monogram teddy bear. En samlarprodukt som nyligen såldes på aktion för 182 000 dollar.
Pågår till 19 augusti.