Vildmarkståget

Årets nyhet på Inlandsbanan

Vildmarkståget är en nygammal nyhet, men nu är det länge sedan det senast tuffade genom det svenska inlandet. Under en vecka i sommar anordnar Inlandsbanan tillsammans med Järnvägsmuseet en uppdaterad vildmarksresa från Stockholm till Gällivare.

Under en knapp vecka åker ni i bekväma sittvagnar och med restaurang och bar ombord och sover på hotell om nätterna. Vissa dagar bjuds det på mat i restaurangvagnen, andra dagar stannar tåget vid olika välkända restauranger. Smakföreställningen i Jokkmokk utlovas bli ”en oförglömlig upplevelse späckad med lokala specialiteter”.

Stopp längs vägen för att uppleva inlandskultur inkluderar bl a konstbesök på Verket/Avesta Art, en visning av en hälsingsk världsarvsgård, nya Nationalmuseum Jamtli i Östersund och Fatmomakke kyrkstadsplats. Och självklart gör tåget ett obligatoriskt selfie-stopp mitt på Polcirkeln. När resan avslutas i Gällivare fortsätter ni kanske på egen hand till Icehotel 365 i Jukkasjärvi eller gör ett besök i någon av gruvorna i Gällivare och Kiruna?

2 juli –7 juli (Vecka 27).