VAS SA DU?

Carina Seth Andersson är känd för sitt vackra och avskalade glas – och kanske främst för vaserna Pallo och Dagg. Att det är på Skrufs Glasbruk dessa moderna klassiker tillverkas är ingen slump. ”Kunskapen finns i Glasriket”, säger Carina.

Det var när hon för ett par år sedan var inbjuden att delta i en utställning som hon skissade fram Pallo-vasen. Inspiration hämtade hon från 70-talets damejeanner – stora flaskliknande kärl som användes för hemtillverkning av vin – i vilka man kunde odla en egen liten mikrovärld.

”Vaserna blåstes för detta ändamål på Skrufs Glasbruk i fantastiska former”, berättar Carina. ”Men efter utställningen kom det beställningar, och sedan ytterligare beställningar. Så jag frågade Kent om de ville ta över produktionen – och de blåser dem fortfarande!”

Numera pryder Carinas vaser hem världen över och har blivit något av hennes signum. För tillfället är hon i färd med att ta fram nya projekt tillsammans med Skrufs Glasbruk.

Mer info: Skrufs Glasbruk

På plats i Skruv kan du följa arbetet i hyttan och handla i butiken, där allt som säljs är tillverkat på plats. Text (kortad): Bläck & Co Reklambyrå