Teatervandra med hyttan som kuliss

Glöm det där med att sitta tyst och stilla i salongen. Nu ska vi bokstavligt talat gå på teater. Varje sommar tillkommer nya dramavandringar som inkluderar, engagerar och förflyttar publiken.

ImageLöa hytta – en välbevarad bergslagsmiljö från en tid då en tredjedel av världens järn framställdes i Sverige.

Upplevelsepromenaden i Löa ger liv och röster till folket kring en bergsmansgård. Kliv in i tidsmaskinen och lär känna bland andra den snacksalige luffaren och smeden vid sitt städ, ta del av skvaller och spännande livsöden och bevittna dåtidens tekniska små underverk. Och så en och annan överraskning, förstås…  Klara, färdiga, gå… på teater!

Besöksmålet Löa hytta ligger halvvägs mellan Örebro och Ludvika. Upplevelsevandringen arrangeras av Löa hembygdsförening. Konstnärlig ledare är Helena Brusell. Tisdag-söndag 1 juli-13 augusti kl 11-15.

 

Mer info: Hyttans Hemligheter

 

 

Fler teatervandringar:

 

Trolska Skogen

Trolska skogen
Varför är Näcken naken och varför har draken glasögon? I Trolska Skogen i Mellanfjärden, Hälsingland, spelas spännande sagoäventyr för barn. Större och mindre grupper, även vuxna, erbjuds guidade teaterpromenader om natur och folktro. Dagligen 25/6-20/8  kl 11-16.

Mer info: TrolskaSkogen

30715962386_b44cc92364_kHistorien får liv
Fredriksdal museer och trädgårdar i Helsingborg är proffs på dramavandringar. I snart tio år har de tagit med besökarna på teaterguidningar med scener från olika århundraden och möten med kulturpersonligheter, pigor, drängar och fina damer. Dagligen 5/7-13/8 kl. 11 och 14.

Mer info:Fredriksdals Trädgårdar och Museer