Ta Kustvägen istället

En resa mellan Hudiksvall och Sundsvall kan vara urtråkig. Eller inte. Tar man av från E4 och istället åker kustvägen från Mellanfjärden i söder till Juniskär i norr kan man bekanta sig med bland annat Trolska skogen som med Galtströms bruk; en gång Medelpads första och största järnbruk med en egen järnväg. För allt om se-göra-äta-bo ”off E4”, se kustvägen.se

Vildmarkståget
I år erbjuder Inlandsbanan tre kulturhistoriska resor ihop med Järnvägsmuseet. Den gemensamma nämnaren: alla resor sker med klassiska tåg med restaurang- och barvagn och olika lok – ånga, el och diesel – drar vagnarna på olika sträckor. ’

 

Vildmarkståget Valborg, 27 april – 1 maj
En färd genom snötäckta landskap. Stopp görs för att uppleva inlandskulturur, prova lokala smakverk och njuta av Norr- och Lappland.

Vildmarkståget Sommar, 24 – 30 juni
En resa till midnattssolens land och till svenska Sapmi. Insup grönskan i Europas sista vildmark, tystnaden, ljuset och rälsens rytmiska dunkande.

Vildmarkståget Höst 26 augusti – 1 september
Tuffa från Sommarstockholm upp till en färgsprakande höst, förbi Polcirkeln och in i våra arktiska provinser.

 

Hide & See
Redan som åttaåring lärde sig Mikael Suorra att locka på vilda djur och idag språkar han med allt från järpe till räv, orre, rådjur, örn, älg och björn.
Sedan en tid tillbaka driver han företaget Hide & See utanför Boden, där han erbjuder en unik närkontakt med vilda djur. Resepaketen innehåller närproducerad mat och aktiviteter som bland annat björnlock, älgsafari och örnskådning. Till ett varmt och tryggt gömsle i skogen kommer turister från hela världen för att se de vilda djuren på nära håll. I gömslet har varje gäst ett fotobord, eget fönster och foto-glugg.

 

Skogsbad ska locka utländska turister
Genom den nya hälsotrenden ”Forest Bathing” eller ”Skogsbad” ska välkända Yogastudion Umeå locka utländska turister till Granö i Västerbotten.

Skogsbad är ett uttryck som kommer från Japan och där människor besöker skogen och naturen av hälsoskäl. Trenden är stor i USA och sprider sig över hela världen, berättar Yogastudion Umeås grundare Maria Bergmark.
I år är första året då Yogastudion Umeå arrangerar sin första retreat på engelska. Temat är ”Forest Bathing and Yin Yoga”. Under några dagar utför gästerna yoga och närvaroövningar i naturen.