Sightjogging – tidseffektivt turistande

Joggingtrenden löper som en farsot genom landet och tidsbrist är vardag för de flesta. I flera svenska städer erbjuds sightjogging och få platser lämpar sig väl bättre för kunskapsinhämtning i flåstempo än lummiga Lund.

Idén till att starta sightjogging i Lund fick Skåneguiden Agneta Eriksson från egna erfarenheter av att ha suttit på konferenser med träsmak i baken och längtat ut:

  • Lund är en riktig mötesstad och många konferensdeltagare uppskattar att få komma ut och röra på sig och se mer bara möteslokalerna. Sightjoggar man får man se mer av staden på samma tid som det tar att göra en klassisk rundtur till fots. Här i Lund är ju ”Botan”, Universitetet och Stadsparken platser som de flesta svenskar hört talas om men som man inte får uppleva om man bara stannar i citykärnan.

På 1 – 1,5 timme tar Agneta med sina gäster på en cirka 5 kilometer lång löprunda längs Lunds pittoreska gator, torg och parker med korta stopp för fakta och kuriosa. Men behöver man vara vältränad? Nej – det kan undertecknad intyga. Kan jag, kan alla.

  • Man får anpassa tempot och längden till gästerna, ler Agneta. Kort, långt, snabbt eller ”lagom” – anything goes (well, runs).

Läs mer på agnesilund.se.