Sagornas Vimmerby

Inte långt från Västervik väntar en annan småländsk småstadsidyll som för många är evigt förknippad med Astrid Lindgren och hennes värld. Visste du att den berömda parken lockar en halv miljon besökare om året?

Kulturkvarteret Astrid Lindgrens Näs

Kombinera ett besök i temaparken som bär den älskade författarinnans namn med ett nedslag på närliggande Näs, där hon en gång växte upp och där hon hämtat inspiration till många av sina berättelser. Kring barndomshemmet, som hon själv återställt till sitt ursprungliga skick, har ett helt kulturkvarter växt fram med välmatade utställningar, prunkande tematrädgårdar och en restaurang med småländsk prägel.

Permanentutställningen Hela världens Astrid Lindgren berättar om författarinnans liv och gärningar i Sverige och internationellt. Sommarutställningen Kabysser och Komfusenbo – rum för ensamhet och fantasi fokuserar på ensamhetens betydelse för Lindgren själv, men också om alla de egna rum hon beskrivit i sina berättelser. I början av sommaren invigs också det tredje och avslutande kapitlet i gårdens trädgårdssaga.

 

Mer Vimmerby:

  • Besök MX World Collection med hundratals utställda historiska motocrosscyklar.
  • Få närkontakt med skogens konung i Virum Älgpark.
  • Upplev Emils Katthult och Barnfilmbyn i Mariannelund.