Pontus Frithiof öppnar klimatrestaurang på Tekniska museet

Om vi fortsätter att leva som vi gör i Sverige idag skulle vi behöva mer än fyra jordklot. Många av de förändringar vi kan göra i vardagen handlar om maten – t ex att äta närproducerat, mer grönsaker och baljväxter och mindre men bättre kött, men också hur vi planerar, tillagar och tar tillvara på matrester. Allt detta kommer gästerna att engageras i på flera sätt under sitt besök på krögaren Pontus Frithiofs nya restaurang, som öppnar i september på alla små och stora geniers favoritlokus på Djurgården.

I den nybyggda restaurangen på Tekniska museet står en hållbar framtid i centrum. En färgstark miljö med många nyskapande lösningar för att inspirera till innovation och klimatsmarta val.

Lunchen blir framför allt en buffé med sallader, ugnsbakade grönsaker och pajer. Till helgen dukas det upp en grön tacobuffé.

– Tekniska by Pontus är verkligen ett drömprojekt. Vi har hämtat inspiration från hela världen och hittat smarta lösningar för att minska miljöpåverkan. Vi är övertygade om att samarbetet med museet och de smarta, nyfikna och kreativa besökarna kommer att vara en evig källa till inspiration för oss, säger Pontus Frithiof.