På upplevelsefronten – mycket nytt!

Företags-kickoff. Möhippor. Kompisträff. Lag-skoj. Klassutflykt. Familjefejder och släktträffar. Generation Z, de som tillbringat en hel del av sin barndom med att spela dataspel och tjoa runt på busfabriker, lekland och laserdomes, har växt upp. Och de betalar gärna för att få grupplevelsen serverad.


sherlockedEscape Rooms

Någonsin testat ett live escape game? S k Escape Rooms påminner om ett dataspel men är långt ifrån virtuellt. Här gäller det att på tid lösa mystiska gåtor i ett stängt rum, för att slutligen hitta (?) nyckeln och ta sig ut. Utbrytarspelet Escape Rooms finns i flera olika tappningar runtom i landet – en udda, kul och snackis-vänlig teambuilding. Knäcker ni koden? Och vad händer ifall ni inte gör det?
Se bl a sherlocked.se, escapehouse.se och roomescapelive.se.

zombieZombie Escape

Zombie Escape tar escape-upplevelsen till en ännu högre höjd. Ett domedagsvirus har brutit ut och enda räddningen är ett antivirus som finns i den övergivna forskningsstationen… I det här adrenalinfyllda skräckäventyret gäller det att i grupper om 2-4 överlevande undvika smittade zombies och få ut vaccinet… precis som i filmer & TV-spel! Sverigeunika Zombie Escape utspelar sig på ett övergivet industriområde utanför Örebro. Se bataljevent.se.


Prison Island

Vad sägs om att tillbringa en tid i fängelse? Kedjan Prison Island startade 2004 i Västerås. Idag finns den i ett tjugotal städer och målet är att etablera minst 200 äventyrsfängelser runt om i världen. Precis som i tv-succén Fångarna på fortet handlar det om att samarbeta, lösa utmaningar och samla poäng. Räkna med både cellskräck och fängslande insikter! Se prisonisland.se.