Östgötahistorien på spåret

Prova på livet som spårare, laga mat utomhus och följ med bakåt i tiden för en naturupplevelse utöver det vanliga.

 

Hur levde vi på forntiden? Hur smakade maten på vikingatiden och hur klädde man sig på medeltiden? Svaret får ni med Rökstenens guidade turer till mytomspunna östgötapärlor som Alvastra klosterruin, Omberg, Rökstenen, Sverkersgården och Tåkern. Alla packade med spännande historiska fakta och fängslande myter.

Vid det mäktiga Omberg har ni chansen att prova på geocaching – en kul och modern version av skattjakt. Utrustade med gps blir ni uppdelade i flera lag – sedan kan skattjakten börja! Ett både roligt och lärorikt sätt att upptäcka de nya omgivningarna på. Kanske lockar det istället att spåra med alla sinnen – helt utan teknik, precis som naturfolken? Ta chansen att lära er smygtekniker och att dofta upp spår! Doftar gott gör garanterat allt det gröna som ni plockar i naturen, wokar med nudlar i en murikka och äter tillsammans med ert egenbakade bröd.

 

För klassens boende finns flera alternativ: B&Bs runtom på orterna, camping i Ödeshög eller vandrarhem vid Tåkern. För extra naturkänsla rekommenderas Urnatur Skogseremitaget utanför Ödeshög, där ni bor i trädkojor eller riktigt mysiga stugor på marken. En upplevelse i sig!

 

Rökstenens klassresa är en är en lite annorlunda version som väcker nyfikenheten hos de flesta och ger dagar att minnas och att prata om länge.

 

Hemsida: rokstenen.se

Bästa säsong: Från vår till höst.

Passar: Alla som är nyfikna på hur vi levde förr.

Plus: Bli historieätare ni också!