Med luft under vingarna

Östergötlands twin cities uppvisar många olikheter men också en del likheter. Till hösten landar tre störtsköna grupplevelser på östgötaslätten. Kliv ombord!

Far och flyg på Visualiseringscenter C

Visualiseringscenter C i Norrköping är ett ställe helt för syns skull. Den s k Domen rymmer en kupolformad filmduk som omsluter publiken av 360° bild och ljud. Just nu visas Dream to Fly – en poetisk och spännande 3D-historia med fokus på fantaster som siktat mot stjärnorna. Far och flyg och möt Leonardo da Vinci, bröderna Montgolfier och andra med högtflygande drömmar.

Mer info: Visualiseringscenter

 

stad-i-ljus-lkpg-nkpg-cirkus-cirkor_photo-mattias-edwallCirkus Cirkör utmanar tyngdlagen

Cirkus Cirkörs föreställning Limits hade urpremiär i mars 2016 och gör turnéstopp i Linköping den 5-9 oktober i år och i Norrköping den 10-14 maj 2017. På klassiskt Cirkus Cirkör-manér vänder Limits upp och ner på perspektiven och utmanar tyngdlagens och kroppens begränsningar. Högt svävande och hisnande akrobatkonster som får publiken att kikna.

Mer info: Cirkus Cirkör

 

stad-i-ljus_linkoping_djur-och-krig__flygmuseetStridskonst på hög nivå

Statliga Flygvapenmuseum i SAAB-staden Linköping har militärflyget i siktet. Från att ha varit ett ställe främst för teknik- och flygnördar blev det i och med nyinvigningen 2010 ett interaktivt, kulturhistoriskt museum för alla, oberoende av förkunskaper och intressen. Utställningen Djur och Krig visas till hösten 2018 och berättar om spionerande katter, ubåtsjagande sälar och bombsniffande hundar.

Mer info: Linköpings flygvapenmuseum

Creative Commons CC-by Flygvapenmuseum / Matilda Ahl