Fladdermöss och fest i Christinehofs Ekopark

Mörkret sänker sig och det råder lugn och tystnad i skogskanten vid Borstakärr - plötsligt hörs ett distinkt smattrande i fladdermusdetektorn…
De flesta människor har ett förhållande till fladdermöss. Man kan ha skymtat dem i trädgården under fina sommarkvällar eller kollat på naturfilmer. Kanske fascinerats av Batman och Dracula eller hört berättas om de mytiska däggdjurens hektiska nattliv.

Christinehofs Ekopark på Österlen erbjuder grupper att följa med på fladdermussafari. En unik och exklusiv chans att komma ut i skymningen och uppleva dessa lite hemliga djur. Efter en samling vid 1700-talsslottet Christinehof går färden till fots ut mot slottets lummiga omgivningar. Såväl fladdermöss som människor uppskattar den gamla skogen, vattnet i Borstakärr och de grönskande markerna med smådammar och buskar.

Safarituren avslutas med en ’härproducerad’ middagsbuffé i det gamla slottets stämningsfulla vagnslider. Kaffet och den hembakade kakan intar ni utomhus under bokkronorna. Har ni tur får ni också nu höra och se fladdermössen jaga mellan träden i skymningen.

En sommarkväll full av nya intryck som lämnar bestående avtryck i minnet.