Ett gott garv förkortar hösten

I år är det 30 år sedan den svenska Stand Up Comedy Klubben, S.U.C.K., bildades. Kort därefter gick svensk ståuppkomik från att vara en smal företeelse till att bli en självklarhet.

Fira jubileet och trotsa höstdeppet med att kolla stand up på någon av Stockholms bästa stand up-klubbar!

Norra Brunn
Just här på Surbrunnsgatan 33 hade S.U.C.K. premiär -89 och här spelades det populära TV-programmet Släng dig i brunnen in, som bidrog till svensk stand ups raketframgångar. Fem dagar i veckan besöks Norra Brunn av våra mest kända ståuppkomiker.

BigBenStandUp
Klubben BOBComedy kör gratis ståupp på Big Ben Pub på Folkungagatan 97 varje tis-, tors- och söndag. En mix av rookies och gamla stötar som testar material. Här har bl a Björn Gustafsson och Petra Mede tagit sina första stand up-steg. Även English Nights och improvisation.

RAW Comedy Club
Sveriges största stand up-klubb! Varje helg ges en mix av landets och världens bästa komiker på hotell Hilton Stockholm Slussen.

Stockholm Comedy Club
En av de mest etablerade klubbarna, på Sveavägen 36. Alla helger delar erkända komiker scenen med fräscha fejs. Fredagar är scenen vikt för kvinnliga komiker.

Maffia Comedy
En publikfavorit på Scandic Malmen vid Medborgarplatsen. På helgerna bjuds publiken på några av landets hetaste och bästa komiker.