Bastun i Göteborgs frihamn

- Sveriges mest spektakulära?

Frihamnen på Hisingen i Göteborg präglas fortfarande av den gamla varvsindustrin, men mitt bland
gamla containrar och kranar håller ett helt nytt område på att växa fram.

I det som ska bli Göteborgs nya vardagsrum, Jubileumsparken, har man bland annat anlagt en liten sandstrand och en
spektakulär bastu ute i älven, på en förankringsanordning som tidigare använts för fartyg.
Bastun har skapats som en del av arbetet inför Göteborgs 400-årsjubileum 2021 och ritats av det
tyska arkitektkollekivet Raumblabor Berlin.

Plåtfasaden består av 100% återvunnet material och
omklädningsrummens väggar är gjorda av 12 000 återvunna glasflaskor. Bastutiderna är uppdelade i
dam-, herr- och vän/henbastu. Under sommaren är det drop-in som gäller, resten av året krävs
förbokning. Se alvstaden.goteborg.se/jubileumsparken.